2
1843

10 új jQuery script webes projektekhez

Manapság már nem lehet elképzelni egyetlen weboldalt sem, valamilyen jQuery plugin nélkül. Felhasználásának rengeteg módja és területe létezik, a slideshow alkalmazásoktól a menükön át az apróbb feladatok ellátásáig szinte mindenre használható. Ebben a cikkben 10 olyan plugint mutatok be amelyeket jómagam is szívesen használok és alkalmaztam már különböző webes projektek során.

Sticky Sidebar

jQuery Sticky Sidebar

Az első pluginünk a Sticky Sidebar, amely lehetővé teszi, hogy létrehozzunk úgynevezett lebegő dobozokat, amelyek követik a felhasználót az oldalon történő görgetés során. A plugint tesztelték IE6-IE9 és az összes többi főbb böngészőn.

Sticky Sidebar letöltése

jRumble

jRumble

A jRumble egy jQuery plugin, rezeg, vibrál és forog minden irányban. Nagyon jó használni, pl. gombok animálásához, vagy olyan módon, hogy a megfelelő helyre irányítsa a figyelmet. Beállítható az X, Y, a forgatás, a sebesség, és az események kiváltója pl. hover, klikk stb.

jRumble letöltése

jQuery Backstretch

jQuery Backstretch

A Backstretch egy egyszerű jQuery plugin, amely lehetővé teszi, hogy adjunk egy dinamikusan átméretezett háttérképet bármely weboldalhoz. A kép nyúlik, hogy illeszkedjen az oldalhoz, illetve automatikusan átméretezi, amint az ablak mérete megváltozik.

Backstretch letöltése

Better Checkboxes

Better Check Boxes

A radio gombokat tudjuk testre szabni a következő jQuery alkalmazással. Mint láthatjátok elég mutatós checkbox-okat kreálhatunk vele, ha véletlen le lenne tiltva a javascript a böngészőnkben akkor pedig az alapértelmezett kinézetre vált át.

Better Checkboxes letöltése

Thumbnails Navigation Gallery

Thumbnails Navigation Gallery

Egy szokatlan ellenben szép lenyíló menüt rakott össze a szerző. Az érdekessége, hogy miután rákattintottunk az almenüket kis thumbnailek alkotják melyeket horizontálisan scrollozhatunk.

Thumbnails Navigation Gallery letöltése

qTip2

qTip2

A qTip2 egy tooltip plugin, amely a linkek hover állapotakor a title-ben lévő tartalmat mutatja meg egy szövegbuborék formályában. Teljes mértékben testre szabható és egyszerű a használata is.

qTip2 letöltése

Retina Effect

Retina Effect

A retina effect plugin tulajdonképpen egy nagyító , mellyel képeink egyes részeit nagyíthatjuk ki.

Retina Effect

Toggle Effect on Hover/Click

Toggle Effect on Hover/Click

Tartalom elrejtésére és megjelenítésére használható. Hasznos lehet olyankor, amikor nem áll rendelkezésre túl sok hely a tartalom számára.

Toggle Effect on Hover/Click letöltése

BounceBox

BounceBox

A BounceBox segítségével létrehozhatunk egy csinos kis figyelmeztető ablakot bizonyos eseményekkor.

BounceBox Notification Plugin letöltése

Pull Out Content Panel

Pull Out Content Panel

Az utolsó plugin egy tartalom ajánló panel, amely bizonyos esetekben válik csak láthatóvá. Természetesen ezeket az eseteket mi határozzuk meg. Először csak az általunk megadott számú bejegyzéseket mutatja de kitehető teljes képernyőre is, így már szinte végtelen mennyiségű tartalmat tekinthetünk meg.

Pull Out Content Panel

Zárszó

Jó munkát kívánok hozzájuk, és ha valamiben elakadnátok kérdezzetek bátran, itt vagy a plugin oldalán, valahol biztosan megoldjuk a problémákat.

A szerző:

A CodeArt 2009-ben alakult és azóta gyűjt inspiráló cikkeket és publikál design és webfejlesztés témában érdekes és hasznos leírásokat.

1 Hozzászólás Hozzászólások hírcsatorna

  1. Icebob 2011.04.21. 10:08

    Szép és hasznos gyűtemény a qtip-et már le is szedtem kipróbálni.

    Köszi

Mond el a véleményed

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> 

Dizájn újdonságok, Wordpress hírek! Iratkozz fel!

E-mail címedet bizalmasan kezeljük! Adatvédelmi Nyilatkozat